2

Pertama Kali Aleeya Mencabut Gigi Di Dentist.

Setelah sekian lama memujuk... akhirnya Aleeya sedia mencabut gigi susu 'kapak'nya yang dah tertolak ke depan sebab gigi baru nak tumbuh... cabut terus 2 batang depan tu!!

Dulu masa dia kecik dlm 2tahun ++ kami dah bawa dia jumpa dentist yang sama (wei, dentist terbaik pernah pergi..mmg tip top!! pandai layan budak ok...) sebab gigi depan dia sikit rosak coz minum susu botol...tapi dia takut le dengan kerusi yang turun naik tu.... puas pujuk tak jalan... tu ada kesan gigi susu depan dia sampai skang..ala ala burukss giteww... Aku pun pernah dapatkan khidmat betulkan gigi akibat pecah makan ketam..boleh???

Dia dah makin besa, Alhamdulillah dan pandai sikit... pujuk beberapa kali dia dah ok nak pergi klinik.. masa tunggu turn pun rileks je... yang masuk temankan dia jumpa doktor adalah incik asben... persekitaran yang menarik, buat budak2 tak takut.. doktor pun ramah betul...cool....

Sekejap je proses, kedua kembar gigi tu dah cabut.... Lega.... cuma doktor suggest pakai pendakap plastik untuk kanak-kanak bagi gigi dia tumbuh lurus... sekarang berlapis2 jadinyer sebab gigi susu lambat patah...huhu ada yang tumbuh ke dalam.... bukan braces, tapi pembetul pertumbuhan gigi utk kanak-kanak.. kena buat appointment next time....



Feluk Shiom..

Sila tinggalkan jejak tapak kaki sebelum melangkah pergi...



Tolong lawati juga website fizan untuk shopping online www.fizanstore.com




post signature

2 comments:

zuwaidah said...

alamak, bab nak jumpa dentist nih mcm fobia la pulak....padahal gigi byk nak kena repair nih hehehehehehe...almaklum penakut punya pasal. Dulu2 gi dentist kerajaan, yg tak syoknya gigi utk ditampal, doc korek gigi tu lepas tu bukannya ditampal terus, tunggu next appointment bulan depan. Udah habih rosak gigi tu sementara nak tunggu bulan depan. dulu2 mana ada byk lagi dentist swasta, sbb tu ler sampai skrg nih...kalau tgk dentist jeeee...adoiiiii ngilu nyaaaaaa

Fizan Wan Pani said...

Mak Su, klinik gomen mmg gitu.. kalau nk cabut gigi, doktor bius dulu kan..lepas tu kn tunggu turn balik..sempat la bius tu hilang..geram betul.. now klinik swasta cepat je, senang..tp bayar lebih la..haha next appointment nk gi cuci gigi plak..nanti segarr je mulut.. ni pun ada gigi rosak sket..hat tampal ari tu ada yg dah macam loggar..huhu

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget