3

Food Village ~ Cim Cum


Last Saturday kami ke Food Village lagi di Jalan Pengkalan Chepa, berhampiran aje dengan simpang rumah lama kami sewa dulu. Salah satu lokasi makan-makan kegemaran..sedap...mmg sedap... lain dari yang lain..lain juga rasanya dengan Restoren Nelayan Titwangsa atau Bangi dulu. Pernah keluar rancangan Apa-Apa Aje TV3 tempohari....



Kalau makan makanan begini, air paling sedap dan enak pastinya air sirap.. air sirap dia pun sedap....


Tempat pilih bahan di depan.. ambil la sebanyak mana pun.... seorang dewasa baru berapa aje... makan le sampai kenyang.... manisan pun ada... pulut durian pun ada... som tam pun ada..buah pun ada.. kalau 'tong' besar, boleh makan semua yang ada... kalau kecik, ingat-ingat orang belakang sama.. tugasan mengambil bahan macam biasa puan ummi ye.


Ye puan ummi sedang menyusun juadah.... i paling suke cendawan, soon dan sayur2an le..di sampung daging, ayam dan sotong yang akan di bakar di atas alat pembakar/rebus ni... nyummm!!



Ini la tempat pembakar dan rebus bahan tadi... air/kuah di mmg sedap sangat... Izzaty pun suke hirup kuah dia ni...


Bila dah kenyang..kami pun balik... bila dah balik, masing2 keletihan dan tido le...



Feluk Shiom..

Sila tinggalkan jejak tapak sulaiman sebelum melangkah pergi...



Jika anda senggugut,keputihan teruk,discaj berbau..saya jual Tuala Wanita Herba Avail yg boleh rawat masalah ini 100% dan mampu mencegah kanser.Info lanjut klik baner pad sebelah kanan.-jm5@fizanstore.com (e-mail)




post signature

3 comments:

Lady of Leisure said...

ya ampun bestnya tempat makan ni..
thanks for sharing..
terliur terus bila imagine pulut durian hehe..

Rozita said...

periuk yg dia guna tu cam dalam rancangan halal orient astro kan? yg diorang gi kemboja tu...cam sedap je pizan..bape harga sorang?

Fizan Wan Pani said...

Lady- betul..seriyess...mmg sedap gile..boleh mkn byk mana pun...murah je...elok sgt bawa family kat sini....

Kak Ita- ha'ah konsep diambil dr belah sana la...kuah dia resepi rahsia keluarga.mmg sedap...sekepala dewasa RM12 tak silap...

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget