0

Pesta Loy Krathong Peringkat Negeri Kelantan









Malam tadi hujan lebat gile. Tapi asben ajak juga pergi Pesta Loy Krathong di Tumpat. Pesta Air yang di raikan oleh masyarakat Siam. Tumpat mmg penempatan Siam belaka. Pekerja suami aku pun mostly adalah org siam. So, last pergi pesta ni tahun 2005. Lokasi di Kuil (Wat) di Tumpat tu la. Bukan di Wat yg ada Budha duduk tu ye..ni dekat Hospital Tumpat tu.

Dulu aku seriau nak pergi sebab takut anjing...hehe kali ni punya la ramai umatnyer....seb baik ada peniaga Melayu sama....aku tanpa was was boleh beli air dan jajan...hehe tapi kan, ajaib sikit lah, kalau dari rumah hujan punya la lebat...elok masuk kawasan Tumpat tak hujan la pulak...elok aje keringnya.


0 comments:

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget