6

Udang & Sotong Celup Tepung


Baru buat ni.. baru juga lah habisnya.. sementara budak-budak main di laman.. sempat la buat. Dah bertahun-tahun mencuba membuat tepung celup paling best, seakan sama macam kedai..finally BERJAYA!!!! yeyyyyy...


Resepi Celup Tepung:

Tepung naik sendiri
2 biji telur
9 sudu besar susu segar
secubit garam

**semua bahan pukul dengan pemutar telur sampai sebati**

Kemudian goreng saja udang @ sotong @ ikan atau apa juga seafood yang lain dlm minyak yang panas.

6 comments:

eRiNsZ said...

wehhh kak pijan.. my peveret tu....
ooo campur susu eak... nt nk try arr.. b4 ni x pnah cmpur susu patut x sedap kot hihi...

fizan wan pani said...

tak payah taruh air tau..guna susu jek...sodap you!! sebijik macam kat kedai tu.. tak payah gi PCB dah..jimat byk kan...

LindaRahim said...

simple je...sy terus catit kat note buk ni...

mykhalis said...

aduhhh..nampak lazat betull


Blog terbaik

Berdosakah menonton menculik Miyabi

Ada apa dengan dara

khalis datang ziarah di sini

fizan wan pani said...

Linda, benda simple tp kita yg tak berapa rajin kan..tak pe, lepas ni sama2 kita buat ye..jimat byk RM juga ni kalau mkn kedai LOL

fizan wan pani said...

Mykhalis.. Alhamdulillah..sama mcm kedai ^^,

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget