2

Lappy Anak Saya


Mother borek, daughter rintik...

sesuai la sangat kan... sejak dorang kecik dan masih dalam perut lagi sudah terdedah dengan keperluan seumpama nyawa pada aku ni iaitu laptop/komputer. Lagi-lagi sejak aku terjebak dalam dunia biz online.. tanpa laptop/komputer mau gigil seluruh badan.... sedangkan line internet tak clear pun udah tidak keruan..

Masing-masing sebenarnya ada desktop dan lappy masing-masing. Tapi ada satu desktop tu masalah monitor. Aku dah bagi pada adik aku CPUnya. Tinggal lah satu desktop di tingkat atas, dah jarang berbuka sebab si Aleeya penakut nak duduk sorang-sorang kat atas. Kitorang semua kat bawah.

Ada 2 laptop lama sudah jadi harta sendiri untuk Zulaika & Izzaty ~ takkan nak share punya walaupun bukannya duduk main pun... pantang orang dtg pegang, dia pun tergedik2 nak pegang sama. Laptop kepunyaan en.daddy yang dah outdated sikit tu kan....hehe setelah kena virus + format semula...satu lagi aku punya dulu motherboard dia rosak... gi hantar kedai dah tak boleh save lagi... so, terus trade in kat kedai.ambil hat 2nd hand untuk anak-anak pakai...

Dorang bukan apa pun, buat masa ni setakat main game je. Semua jenis game pandai main lagi-lagi si Zulaika. Aleeya sekadar tukang memberi sokongan moral. Dia nak main sorang-sorang kat atas kan takut...jadi menyempit la 1 kerusi dengan zulaika. Jarang sangat la dia dapat main kalau setakat menyempit macam tu.

Keadaan lappy masing-masing sudah nazak.. keypad dh hilang kemana pergi ntah... dengan seredak biskut dan tompokan susu terpercik semua ada..malas aku nak bersihkan..asal bersih comot balik....

baru-baru ni, lappy Izzaty tu butang ON/OFF dia sampai terbenam... sekali dah tak boleh nak ON... gigih tu en. daddy gi hantar kedai repair....

Balik rumah, waaa!! berkilat la lappy si kenit tu...sudah dibersihkan semasa di kedai... agak-agak mesti heran orang kedai tu...haha kenapa la penuh sampah sarap orang ni punya... Izzaty tak pandai main game..tapi hobi dia tengok youtube lagu-lagu kanak-kanak.... pingu..katun apa ntah.... itu je la dia terer....habis semua link yg related dia akan picit.

Apa pun, kalau gaduh tak tentu pasal...aku simpan je semua... harus senyap lepas tu...

2 comments:

Rangga Chenta Anda said...

hahha...harus2

pn fizan said...

harus la..mak dia kan diktator...ngan ayah dia,dorang tak takut pun..apa heran.

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget