10

Blueberry Cake




Asik entry roti je kan..mesti korang pun cemuih nak tengok...hehe tepung roti pun dah habis..tepung gandum ada lagi...2 kilo ada tu... dah lama nak buat kek untuk anak dara saya tu...asik dok cakap nak makan kek love aje...dia nampak hari tu saya beli loyang bentuk hati.. Jadi, pukul 1.30 pagi dok kelentung kelentang tung tang di dapur lah...

Saya tak pernah buat kek span lagi...ini pertama kali la kekdahnya. Nampak tak rupe span pun..mungkin teknik memukul tu tak betul lagi....nanti saya study balik cemana nak dapatkan kek span yang ada rupa span....

Whipped Cream tu saya pukul dalam 30minit pada kelajuan '3'. Beli aje di kedai..ada yang jenis with milk atau non milk...harga dalam bebelas juga lah..tak ingat. Ada baki sikit lagi...boleh campak dalam ice blended cappucino sebagai hiasan..hehe

Si Aleeya makan 2 potong kek....wah....sambutan agak menggalakkan tu...saya pun cuba rasa sepotong, tak sia-sia berjaga pagi...hik hik ingatkan dah jadi batu kek span tu...seb baik lembut je... dia nak bawa ke sekolah...minta saya masukkan dalam kotak..alahai, kek pun dah di potong...mana nak bawa pula..mesti tak cukup..nampaknya saya kena bikin lain la.....




10 comments:

INTAN said...

blueberry tu nampak menggiurkan

Fizan Wan Pani said...

blueberry tu mmg sedap di ratah....hat tang kek tu macam spoil sket le..hahah

Aida Alias said...

nyummm nyumm sedapnya.. nampak lembut keknya tu..

Fizan Wan Pani said...

aida,sebenonye ini percubaan ke-2 buat sponge cake..yg 1st tu keras..kah3x..terpaksa la buang..hat 2nd ni ok sket...

TiNiE said...

urrrggh...tension..
sedapnyer!!!
nakkkkkkk

Fizan Wan Pani said...

tinie, ada tinggal suku je lagi....seb baik buat kecik...kang beso,puas la nk abiskan..

blogresipi said...

Meriah betul blueberry nya... sedap je nampak :)

Fizan Wan Pani said...

blogresepi, terima kasih sudi komen kek tak seberapa ini. masih byk sy kena belajar....

norish said...

kak fizan.. cantik la kek tue.. putih bersih setulis hati.. hehehe.. yumm..yummm..yummmy..

Fizan Wan Pani said...

norish, terima kasih.... putih ye...ini la pertama kali akak buat blueberry cake...lepas ni nak cuba guna tepung mix sponge cake tu...apa la rasanya ye....

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget