7

Tiramisu

Picit gambar untuk tengok gambar besar



Resepi Tiramisu (hanieliza)


1 biji kek span saiz sederhana
Nescafe
1/2 cawan gula
250 cream cheese (1 bar)
150ml yogurt asli



Cara:
~ kek di belah dua.


~pukul cream cheese bersama gula sehingga gebu.
~masukkan yogurt dan pukul sehingga sebati


~sapu di atas bahagian pertama kek + taburkan nescafe

~sapu pada lapisan kedua pula + tabur nescafe

*nescafe di ayak...baru la cantik...


***************************

Dei!!! baru je lepas siapkan Tiramisu...waduh, setahun baru dapat buat...ekeke sabar je lah. Senang sangat membuatnyer..campak-campak aje bahan dlm mixer...boleh tinggalkan jemur kain atau pergi la mandi...*tangan ni pun still berbau lagi cream cheese yg dipukul tadik..sedap banget!!!

Tengah tunggu sejuk aje tu...budak2 dah tergedik2 tak saboo...:joging:

7 comments:

shida said...

semalam baru beli kek span..tapi lupa nak beli yogurt

Fizan Wan Pani said...

puas cari yogurt asli....aku guna yogurt biasa tu je..haha rasanyer kan, kalau guna kek coklat lagi sedap! fuh...

shida said...

aku beli kek span yg ada lobang tu..beli 2 ketui tapi seketui dah di belasah budak2

Fizan Wan Pani said...

kalau belobang boleh tutup ngan cream tu...sedap!! mesti lagi cepat abis tu nanti

INTAN said...

heheh...buat tiramisu leh jd azam taun baru 2009 aku..hee

Fizan Wan Pani said...

intan, senang sangat....haha aku nak tukar kpd kek lain la pulak..cam tak berapa sedap...tambahan pula gune nescafe..ermm ganti ngan coklat serbuk van houten pulak...*cadangan June...

Aida Alias said...

sy masih tk dpt lagi yogurt yg diinginkan.. susah gak nk cari tk sini.. lama tak gi bandar

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget