2

Sotong Halia


Ini masakan hari Sabtu kut...hehe memandangkan ada dlm fail, kasi simpan ajer le dlm blog.... macam biasa, aku suke campur2 sayur bagai....senang sekali masak je...hahah tak kuasa berdiri lama, kaki masih sakit2 lagi..ini pun dah kurang sakit daripada duduk Baung dulu. Coz hari2 aku xcersice panjat tangga kut...@sengihnampakgigi



Hari ni hujan lagi.....tak puas hati la dgn budak pekerja pemaju tu..hari tu bocor kat bucu bilik sikit je...dia dtg last week kunun nak betul kan la..rasa dah 2,3 kali datang asik masuk bilik je kena tunjuk mana bocor....sakit hati jadinya bila dia ni cam lupa ke hapa ntah.....aku tak suka la kalau asben tak de rumah org lelaki masuk pulak...tak soke!!! Dia dah naik atas atap, entah apa la dia buat, makin besar la pulak bocornya!!! malah makin bertambah ke tepi2 siling tu pun bocor sama!! @tensyen sebulan lagi mau pecah border ngan siling tuh!!! @marah time panas tak nak datang..time2 nak hujan baru datang...sia-sia je menyimen kalau hari hujan!! tu pun aku dah paksa asben aku naik siling tengok apa yang bocornya....memang gam tak lekat dekat zink border atap tu....nak komplen gi tutup pulak henponnyer...kalau rumah beli lima hengget gasak la kan.....ni bayar tiap2 bulan mau sharp..buat keje cam najis!! Sick esok ko datang, aku tak koser nak sengeh2....ni nak naikkan volume suara je..sekali cakap tak paham2...mau kena tulis kut...@cakap

2 comments:

Aida Alias said...

rumah baru pn ada bocor juga eh.. biasa la fizan, kadang2 diorg ni nak sambil lewa je buat kerja.. time org nk beli ckp berbunga2.. time ada kerosakan.. liat nak gi betulkan..

bahaya tu org laki naik atas bumbung rumah kita, takut ada plak bende lain dipasang.. kot2 cctv ke hahah time tkde laki kita lak tu...

Fizan Wan Pani said...

haha tu la pasal...sakit hati betui...skang ni dah ckp kat asben, kalau dorang dtg balik je la.malas nak tengok muka dorang tu..meluat tul..buat keje cam taik je..ni tangki air pulak bocor..asben dah call budak tu..lepas ni soh dorang tukang lain je la...buat semula..mana boleh tampal2..nak pakai berpuluh tahun...tangki tu kasi tukar je la..tu dok tadah air dgn baldi..asben panjat siling.

Post a Comment

komen jujur anda amat kami dihargai ;)

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

Aleeya Sofea Nazira|Zulaika Ardini Nazira|Izzaty Qasreena Nazira

anak menantu cucu Wan Pani

anak menantu cucu Wan Pani

kamu picit sini, saya picit sana juga..

There was an error in this gadget